Passion for mad og vin

Vinkælder i stuen- eller i lejligheden

På grilltips.dk går jeg meget op i vin, og derfor er opbevaring af vin også meget vigtigt. Jeg køber for det meste mit vingrej hos en forhandler i Nordsjælland, og på den måde sikrer jeg at min vin opbevares korrekt, og dermed holder sig bedst muligt indtil den skal drikkes.

Hvordan skal man vælge…og hvad?
Markedet er oversvømmet med vinkølere og kvaliteten kan svinge utroligt meget. Nogle vinskabe kan ikke holde en konstant temperatur, de larmer for meget, bruger for meget strøm og nogle skabe er store og klodsede, og kan alligevel ikke indeholde særligt meget. Samtidig kan prisen for et godt vinskab sagtens overstige kr. 40.000,- hvilket slet ikke er nødvendigt.

Er temperaturen på opbevaringen er skrøne?
Det er egentlig ikke så vigtigt om din vin er opbevaret ved 10 eller 18 grader, det vigtigste er at den er opbevaret ved en konstant temperatur, mørkt og ikke får fugtigt. Hvis temperaturen er ustabil og svinder for meget, hvilket den gør i dit køkken eller i klædeskabet, hvor den samtidig er for høj. Den, for høje, svingende temperatur får vinen til at modnes forkert, og bliver ofte dårlig på kortere tid, så hvis du ikke har andre forhold til vinen end denne, skal du ikke gemme på vinen, men blot drikke den.

Hvis luften er for tør, kan propperne tørre ud, og hvis vinen udsættes for direkte sollys, forgår den meget hurtigt. Derfor er det vigtigt at din vin ligger ved en konstant temperatur, gerne mellem 10-16 grader, mørkt og ved vedkonstant temperatur. Hvis du har disse forhold kan du købe vin, der kan ligge i mange år, og du kan bevare kvaliteten af den vin du har liggende, som er drikkeklar nu. Personligt benytter jeg vinkøleskabe fra den danske forhandler wineandbarrels.com hvor jeg kan få et vinkøleskab, med alle de krav jeg stiller, til en ganske god pris.

Læs blandt anden min artikel om vinkøleskabe fra Wineandbarrels.com her >>

 

Leave a reply