Passion for mad og vin

Pizza i grill – en klassiker som alle kan lide

Uanset om du har en gasgrill eller en kulgrill kan du lave pizza, og få succes med det. Du skal benytte en pizzasten eller en bagesten, og så skal grillen være så varm som muligt, gerne 300 grader hvis muligt.

Pizza i grill

Pizza i kulgrill
Lav en indirekte optænding, med mange kul, så varme bliver høj, men ikke direkte under pizzastenen. Hvis pizzastenen bliver udsat for direkte varme under bunden, brænder pizzaen på før den bliver færdig. En indirekte optænding betyder at kullene lægges i en ring, rundt i kanten af grillen så der ikke ligger kul i midten. Tænd kullene op i en grillstarter, og fordel dem rundt i kanten af grillen når de er brændt igennem og er klar.

Pizza i gasgrill
Læg pizzasten eller bagesten i gasgrillen, tænd grillen på maksimal varme, og lad den være tændt i mindst 15 minutter, til temperaturen overstiger 225-250 grader. Hold temperaturen høj, og gerne mellem 250 og 300 mens pizzaen er i grillen.

Bagetid
Jo varmere din grill er, jo hurtigere går det. Du skal regne med 6-12 minutter, alt efter dejens tykkelse, mængden af fyld og temperaturen i grillen. Hvis du laver en ultra tynd dej, med ganske få ingredienser er pizzaen færdig på 6-7 minutter, mens en større og tykkere pizza skal have 8-12 minutter. Kig til pizzaen en gang imellem, og tag den af, når osten er gylden og dejen har fået en flot skorpe.

Tip:
Når jeg laver pizza i grill, lægger jeg pizzaen på et stykke bagepapir, når jeg tilbereder pizzaen, og lige før den skal i grillen, klipper jeg bagepapiret til, så det følger pizzaens kant. På den måde brænder pizzaen ikke fast til bagestenen, eller afgiver fugt, ost, væde til stenen, som efterfølgende kan brænde fast og gøre den stenen grim at se på.

Pizzadej
Lav en god pizzadej og lad den hæve i en time. Køb eller lav en lækker krydret tomatsauce, og forbered dit yndlingstilbehør af friske grønsager og kød. Se min opskrift på verdens bedste pizzadej her >>

Husk den GYLDNE regel!
Max 4 ingredienser på en pizza, ud over tomatsauce og ost, og husk at begrænse mængden af fyldet, så det kan nå at blive ordentligt tilberedt. Hvis du overfylder pizzaen, bliver den våd og slasket, og hverken dej eller fyld bliver ordentligt tilberedt. Prøv at begrænse fyldet, og du vil få en meget lækrere og sprød pizza med lækkert, veltilberedt tilbehør.

Pizzaens historie
Pizzaen belv ”opfundet” i Italien, nærmere bestemt omkring byen Napoli, for mange hundrede år siden. Siden har retten spredt sig over hele verden, hvor der i dag findes flere end 500 registrerede varianter af pizza. Hvis du vil vide mere om pizzaens historie eller vil have inspiration til de mest klassiske varianter kan du læse mere om pizza i grill her >>

Leave a reply