Passion for mad og vin

Om bloggen

Jeg har grille i mange år, men efterhånden som jeg har fået børn og hverdagen er blevet travlere, er der gået længere og længere tid imellem at der er blevet fyret op under kulgrillen. Forberedelsestiden med optænding, vedligeholdelse og rengøring af kulspand mv. harmonerede ikke rigtigt med en travl hverdag, grilning har været henvist til weekenderne.

I sommeren 2013 investerede jeg, lidt modvilligt, i en gasgrill, da jeg havde min store tvivl om, hvorvidt den kunne leve op til min gode gamle kulgrill…..Dét kunne den! Der var megen snak i medierne om kulgrill vs. gasgrill, og jeg deltog i et par blindsmagninger for at blive klogere på forskellen i den smag som grillet mad for på gasgrill og på kulgrill. Det viste sig ved disse blindsmagninger, at der stort set ingen forskel var, hvilket jeg også selv erfarede dag jeg tog min nye gasgrill i brug. Desuden var det hurtigere, nemmere og der var mindre vedligeholdelse, så det var en win/win for hele min familie. Nu kunne vi grille flere gange om ugen, også på travle hverdage.

Kunne ikke finde opskriften

I forbindelse med min nyerhvervede gasgrill, begyndte jeg at researche opskrifter online. Jeg søgte på adskillige fora og netværk, samt på diverse opskriftsider, men savnede noget….. De fleste opskrifter var avancerede og det var nærmest som om at madskribenterne kappedes om at lave de mest gastronomiske og vilde retter på grillen, dét havde jeg ikke tid til, og jeg havde svært ved at finde klassiske basis opskrifter, der kunne laves hurtigt og smagte godt. Jeg tænkte ”Så må jeg jo selv lave sådan en opskriftside” og på den måde opstod www.grilltips.dk i efteråret 2013. Siden har jeg brugt megen tid på at researche, teste, omskrive og forbedre opskrifter på klassiske grillretter, samt nytænke tilbehør og brød, så det passer ind i en travl hverdag, men samtidig er både lækkert og sundt. Der er også mere avancerede opskrifter på grilltips.dk, men det er helt naturligt, når man som jeg går meget op i mad og også gerne vil udfordre mig selv og andre til at lave de mere specielle, klassiske retter, men i det store billede, er retterne nemme og lækre.

Bruger stadig kulgrill

bare fordi jeg har købt en gasgrill, betyder det ikke at kulgrillen er sendt på lossepladsen, tvært imod. Kulgrillen kan nogle ting bedre, end gasgrillen, så jeg har jævnligt gang i kulgrillen. Den er tændt når jeg røger fisk eller skal have røget ribs og pulled pork. Gasgrillen er ikke hensigtsmæssig til langtidsrøgning uden alt muligt ekstra tilbehør, og varmen i en kulgrill, giver en bedre og mere indtrængende røg. Så kulgrillen lever i bedste velgående, side om side med gasgrillen

Alt det sunde

Der er ingen tvivl om, at grillkød med en god fedtmarmorering smager bedre, end det helt magre kød, der hurtigt bliver tørt. Derfor er det vigtigt for mig, at kunne tilbyde sunde og nærende tilbehør til mine grillretter, så der kommer en vis balance mellem det fede (usunde) og det sunde. De sunde salater med masser af rå grønsager giver også en dejlig harmoni og lethed, der klæder grillmaden, der med sine mange krydderier og stegeskorpe, godt kan komme til at virke lidt ”tung” i maven.

Mad og vin

Jeg elsker både øl og vin til grillmaden, men finder vin mere interessant, da jeg selv er opvokset med en familie der ejede et vin-importfirma, og derfor forstår mig på druerne og deres forskellige egenskaber i forbindelse med mad. Jeg elsker at ”parre” god vin med lækker grillmad, og dele mine erfaringer med andre. Jeg er desuden altid på jagt efter fremragende vine, til lave priser, for de findes, man skal bare se sig for og kende lidt til producenterne, importørerne og hvilke vinhuse der producerer kvalitetsvine til lav pris. Jeg bruger vendingen Grillvin når jeg skal beskrive en vin, der passer godt til mad fra grillen, men i virkeligheden er en grillvin bare en vin med god fylde der passer godt til maden, uanset om det er en hvid Chardonnay til fisken, en fyldig Amarone til stegen eller en klassisk Toscana til osten.

En populær blog

Siden lanceringen i efteråret 2013 er grilltips.dk vokset hurtigt, og har i dag flere end 50.000 månedlige læsere, et tal der stiger stødt som månederne går. I sommeren 2016 forventer jeg således at runde 75.000 månedlige læsere, hvilket jeg er både stolt, ydmyg og taknemmelig over. Jeg vil fortsat gøre mit bedste for at lave lækre, nemme og velsmagende retter til grillen, samt udvælge gode vine og lækre øl der matcher retterne. Velbekomme…..