Passion for mad og vin

Kernetemperaturen er vital for et godt resultat

Hvem har ikke prøvet at servere en steg der var alt for gennemstegt? Hård, tør, sej og for det meste uspiselig. Det er alfa og omega at du har styr på kernetemperaturen i den steg du tilbereder. Der er flere måder at checke kernetemperaturen, det afhænger af, om du vil kende kernetemperaturen på en steg eller en bøf.

Kernetemperatur
Kernetemperaturen er vital for det perfekte resultat

 

Steg – brug et stegetermoneter
Hvis du vil tilberede den perfekte steg i grill, uanset om det er oksesteg, flæskesteg eller kylling, skal du følge grundreglerne for kernetemperatur. På grilltips.dk har vi skrevet en hel stribe artikler, om hver enkelt kødtype, og her kan du se kernetemperaturen for både rød, rosa, medium og gennemstegt. På den måde kan du nemt tilberede den perfekte steg, uden at den bliver tør og sej. Oksesteg skal typisk tages ved en kernetemperatur fra 53 til 63 grader, alt afhængig af udskæringen, mens en kernetemperaturen på en flæskesteg skal ligge omkring 70 grader får den er klar til servering.

Bøffer – brug håndflademetoden
Hvis du vil grille bøffer, og have det optimale resultat, skal du benytte den klassiske håndflademetode som kokke har brugt i århunderede. Du sætter tommelfinger sammen med pegefinger, og trykker på den nederste del af tommelfingeren, på den måde mærker du hvordan kød der er næsten råt føles. Fører du tommelfingeren hen til langemand og trykker under tommelfingeren mærker du hvior fast kød er, der er rosa osv. Læs mere om hånflademetoden på grilltips.dk i artiklen Kernetemperatur uden termometer.

Få den ultimative guide
Der er flere og flere hjemmesider der skriver om kernetemperatur, men meninger er meget delte om, hvornår en steg er gennemstegt og hvornår den er rød. Der findes dog en super god guide, der giver meget præcise anvisninger til kernetemperature, og den hedder rent faktisk kernetemperatur.dk – Den er helt bestemt et besøg værd.

Leave a reply