Passion for mad og vin

Grillvin – Hvilken vin passer til hvilken grillmad?

Vi er mange der elsker et godt glas vin, men når vi skal grill kan det være svært at vælge en grillvin der passer til de kraftige smagsindtryk som mad fra grillen nogle gange har.

grillvin til mad fra grill

Hvidvin til mad fra grill
Hvidvin er fortræffelig til fiskeretter som grillede rejer, grillet laks eller andre fiskeretter, hvor den fine smag kan understøttes af en frisk Riesling, mens de tungere krydrede fiskeretter passer fint sammen med en fuldfed Chardonnay eller Sancerre.

Rosévin til mad fra grill
Rosévin er rigtig god til snacks og småretter inden maden. Server en iskold rosé til ristede mandler og hjemmebagte snacks eller indbagt ost som en forret eller inden maden. Rosévin er ligeledes dejlig til fiskeretter, og ofte kan en god rosé nemt bruges som grillvin til krydrede fiskeretter eller hovedretter som steg eller steaks.

Rødvin til mad fra grill
En god hovedregel til grillvin, når man taler rødvin, er at: jo flere krydderier du bruger, jo kraftigere skal vinen også være. Du skal dog også være opmærksom på om vinen har meget syre, eller om den er fin og afrundet. Men til lettere kødretter kan du vælge vine fra Syditalien, som Chianti eller lette vine fra Sydfrankrig som Medoc eller Saint Emillion

Champagne og bobler til mad fra grill
Champagne og mousserende vine egner sig både til velkomstdrink, til lette forretter samt til oste og desserter fra grillen. Champagne og mousserende vine egner sig dog specielt godt til fiskeretter, samt til søde desserter.

Hvad er den bedste grillvin?
Jeg har skrevet en artikel hvor jeg uddyber alle de forskellige muligheder for den perfekte grillvin, og den kan du læse på min blog grilltips.dk

Gode råd, myter og fakta
Jeg har skrevet en artikel om myter, fup og fakta om vin, som måske kan gøre dig klogere på vin og alle myterne der omgiver den. Her er artiklen om vin, fup, fakta og myter >>

Marianader og saucer
Vin er desuden fremragende til marinader og saucer, hvor vinen er med til at mørne kødet, så smagen fra de øvrige ingerdienser i marinaden trænger ind i kødet. Når du skal vælge vin til marinade, skal du ikke bruge en formue, men gå efter Rioja eller vine på druen Cabernet Sauvignon til priser omkring 35-50 kroner pr. flaske. Husk dog, at jo billigere vin du vælger, jo lavere kvalitet får du, og din mad fortjener en vis kvalitet, hele vejen igennem.

Leave a reply